Vill du bli fadder ?

Vill du bli fadderförälder till ett barnhemsbarn i Lettland? Genom att stödja ett föräldralöst barn på något av barnhemmen i västra Lettland gör du en insats för alla barn på barnhemmet.

Du väljer själv ett foto på ett barn du känner för och fyller i blanketten ”jag vill bli fadderförälder”. Vi sänder sedan den information vi har om barnet; namn, födelsedag, intressen och adress till barnhemmet osv.

Du får ett antal inbetalningskort och sätter varje månad in ett bidrag till Gnosjö Hjälper, lämpligen hundra kronor eller däröver. Dessa pengar öronmärks och sänds till det barnhem där ditt barn bor. Pengarna används till utflykter, nöjen, ibland kläder mm. Det görs ingen skillnad mellan barnen, alla får del av faddrarnas gåvor. Detta för att det ska kännas någorlunda rättvist. Det ger föreståndaren utrymme att ordna något extra för barn och ungdomar. Det är oftast  upplevelser  av olika slag utanför barnhemmets väggar. Vi förmedlar gärna personliga hälsningar från dig till barnet. Det kan vara paket eller brev. Det skickas säkrast med våra transporter i genomsnitt fyra gånger per år. Du får information varje år vilka datum våra lastbilar går.

Kontakta gärna personal i butiken eller hör av dig till mig.

Med vänlig hälsning

Mona Sjöqvist

e-mail: mona_sjoqvist@hotmail.com

tel: 070 - 669 40 98